За нас

Балканският Салса Конгрес е тридневна инициатива, чиято цел е да обедини хората от балканските държави: Гърция, Румъния, Турция, Сърбия, България и Кипър чрез магията на танца. Той има освен местно, така и международно значение за развитието и популяризирането на салсата. Балканският Салса конгрес е вторият по-големина салса конгрес в Европа.

Всяка година събитието успява да събере и приобщи над 3000 души на различна възраст от цял свят. Събитието привлича много нови почитатели на латино културата и представя България и нейните постижения в тази област пред европейската и световна общественост, както и на балканите.

Конгресът се провежда от девет години в курортния комплекс Боровец края на октомври. Последните няколко години, поради високата посещаемост (над 3000 души), освен четиризвездният хотел “Самоков” се ангажират и четиризвездният хотел“Рила”, както и по-малките “Ела“, “Иглика“ и “Янакиев“.

Програмата на конгреса се състои от различни дейности, с желанието на организаторите да бъдат удовлетворени интересите на всички участници. Домакините предоставят възможността за усъвършенстване на уменията на участниците в организираните workshop-и с водещи световно известни инструктори, както и разнообразни забавления.

За гостите се организират игри  край басейна и вечерни шоу програми. Специализираните в различни танцувални стилове партита до зори с участието на известни DJ-и и оркестри от чужбина се провеждат всяка вечер в 6 различни зали.

Специален акцент за приятното и полезно прекарване на участниците е инициативата със състезателен характер за отличията на конгреса, в която взимат участие водещи имена от различни страни.

12th Balkan Salsa Congress Flyer